Kamionista dával prednosť chodcom, ale dôchodkyňu si už nevšimol. Žena zraneniam na mieste podľahla (foto)

0
111

9.6.2021 (Webnoviny.sk) – Pri utorkovej dopravnej nehode na Mýtnej ulici v Starej Turej vyhasol život 73-ročnej dôchodkyne. Priamo na mieste nehody podľahla zraneniam po tom, čo ju prednou časťou zachytilo nákladné vozidlo. O podrobnostiach prípadu informovala trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

„Podľa doterajších zistení 35-ročný vodič ťahača Volvo zastavil pred priechodom pre chodcov a dal peším prednosť, avšak pri následnom rozbiehaní sa plne nevenoval vedeniu vozidla a prednou časťou vozidla zachytiť 73-ročnú chodkyňu, ktorá vošla na priechod. Žena utrpela zranenia, ktorým podľahla priamo na mieste dopravnej nehody,” uviedla polícia.

Vodiča ťahača podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom, nebohej odoberú krv pri súdnej pitve. „Vec si na mieste prevzala vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície z Nového Mesta nad Váhom V predmetnej veci je začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Na mieste dopravnej nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania,” dodala polícia.

Viac k témam: dopravná nehoda, tragická dopravná nehoda, zrážka chodca s autom
Zdroj: Webnoviny.sk – Kamionista dával prednosť chodcom, ale dôchodkyňu si už nevšimol. Žena zraneniam na mieste podľahla (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.