Jozef ide na štyri a pol roka do väzenia za sexuálne zneužitie maloletého dievčaťa

0
240

5.12.2019 (Webnoviny.sk) – Trest štyri a pol roka odňatia slobody nepodmienečne za zločin sexuálneho zneužívania maloletého dievčaťa potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 47-ročného Jozefa A. z Veľkého Krtíša. Adamík sa zločinu dopustil pod vplyvom alkoholu voči dcére svojej družky v obci Obeckov v okrese Veľký Krtíš.

Bol pod vplyvom alkoholu

Stalo sa to v júni 2018 v rodinnom dome, kde Jozef A. býval s matkou dievčaťa, o ktorom vedel, že nemá ešte pätnásť rokov. Jozef A. na súde priznal, že pod vplyvom alkoholu dievča bozkával a hladkal na intímnych miestach.

Pritom podľa znalcov išlo o dievča s miernou mentálnou retardáciou. Tým Jozef A. spáchal zločin sexuálneho zneužívania chránenej osoby, za čo mu mohol súd uložiť trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Požadoval maximálne dvojročný trest

Vzhľadom na priznanie a ďalšiu poľahčujúcu okolnosť senát Okresného súdu vo Veľkom Krtíši mu uložil nepodmienečný trest štyri roky a šesť mesiacov a povinnosť absolvovať protialkoholické liečenie.

Napriek priznaniu a miernejšiemu trestu sa Jozef A. voči rozsudku odvolal. Požadoval maximálne dvojročný trest, pričom poukázal na priznanie a skratové konanie pod vplyvom alkoholu. Podľa súdu skrat pod vplyvom alkoholu konanie Jozefa A. neospravedlňuje.

Krajský súd argumenty Jozefa A. neakceptoval a jeho odvolanie zamietol. Prvostupňový verdikt potvrdil a predseda senátu nariadil aj výkon trestu. Ten si Jozef A. odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Viac k témam: sexuálne zneužívanie detí, súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Jozef ide na štyri a pol roka do väzenia za sexuálne zneužitie maloletého dievčaťa © SITA Všetky práva vyhradené.