Jill Bidenová spravila neočakávaný krok. Odcestovala na Ukrajinu, kde mala stretnutie so Zelenskou (foto)

0
37

8.5.2022 (Webnoviny.sk) – Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová v nedeľu neohlásene navštívila západnú Ukrajinu a na Deň matiek sa prekvapujúco stretla s manželkou ukrajinského prezidenta Olenou Zelenskou. Stretli sa v škole, ktorá slúži ako dočasná ubytovňa pre ukrajinských utečencov z iných častí krajiny.

Viac o téme: Návšteva Jill Bidenovej na Slovensku

„Chcela som prísť na Deň matiek,” povedala Bidenová Zelenskej. „Myslela som, že je dôležité ukázať ukrajinskému ľudu, že táto vojna sa musí zastaviť, že je brutálna a že ľud USA stojí pri ľude Ukrajiny,” vyhlásila.

Odvážny čin Bidenovej

Prvá dáma USA do Užhorodu cestovala automobilom zhruba 10 minút zo slovenskej dediny Vyšné Nemecké, ktorá leží pri ukrajinských hraniciach. Zelenská sa poďakovala Bidenovej za jej „odvážny čin”.

„Rozumieme, čo je potrebné, aby prvá dáma USA prišla počas vojny sem, kde sú každý deň vojenské akcie, kde každý deň znejú sirény, dokonca aj dnes,” uviedla Zelenská.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Jill Bidenová na Slovensku (fotografie)

Americkí zákonodarcovia v Kyjeve

Návšteva Jill Bidenovej na Ukrajine nasleduje po tom, ako nedávno v krajine bola šéfka Snemovne reprezentantov Kongresu USA Nancy Pelosiová a ďalší americkí zákonodarcovia.

Nedávno sa s prezidentom Volodymyrom Zelenským v Kyjeve stretli aj americký minister zahraničných vecá Antony Blinken a minister obrany USA Lloyd Austin.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Návšteva Jill Bidenovej na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Jill Bidenová spravila neočakávaný krok. Odcestovala na Ukrajinu, kde mala stretnutie so Zelenskou (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.