Holandský kráľ s manželkou zavítajú do Popradu aj Tatier, zúčastnia sa tiež na modelovej hodine žiakov

0
40

9.3.2023 (SITA.sk) – Oficiálna návšteva holandského kráľovského páru v štvrtok pokračuje pod Tatrami. Kráľ Viliam-Alexander a kráľovná Maxima spolu s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou zavítajú do Popradu, Liptovského Mikuláša aj Tatranského národného parku. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidentky SR Jozef Matej.

Diskusia o občianskom vzdelávaní

Holandský kráľovský pár a prezidentka Čaputová navštívia Centrum podpory Spišskej katolíckej charity v Poprade, ktoré poskytuje pomoc obyvateľom Ukrajiny utekajúcim pred vojnou. Neskôr sa presunú do Spišskej Soboty, kde si prezrú stredoveké námestie a Kostol sv. Juraja.

Program návštevy bude pokračovať diskusiou o občianskom vzdelávaní na Základnej škole Miloša Janošku v Liptovskom Mikuláši. Kráľovský pár sa spolu s prezidentkou SR zúčastnia aj na modelovej hodine žiakov 6. ročníka na tému boja proti dezinformáciám.

Projekt biodiverzity

V rámci programu navštívia aj Tatranský národný park, kde sa holandský kráľovský pár oboznámi s projektom biodiverzity a ochrany životného prostredia pri rieke Belá v Podbanskom.

Ide o posledný deň trojdňovej návštevy, ktorej hlavnými témami sú otázky právneho štátu a ochrany klímy vrátane prechodu na obehové hospodárstvo, ako aj podpora inklúzie a rozmanitosti v spoločnosti.

Viac k témam: holandský kráľ, Návšteva, Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – Holandský kráľ s manželkou zavítajú do Popradu aj Tatier, zúčastnia sa tiež na modelovej hodine žiakov © SITA Všetky práva vyhradené.