Foto: Muž náhle vošiel mimo priechodu na cestu, vodič autobusu nedokázal zrážke zabrániť

0
297

4.8.2019 (Webnoviny.sk) – Zrážku s autobusom v obci Zalužice, okres Michalovce neprežil 49-ročný muž. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová, tragédia sa stala v sobotu okolo 22:30.

Miestny muž pri jednom z rodinných domov v obci Zalužice mimo priechodu pre chodcov náhle vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúcemu autobusu medzinárodnej linky, ktorý smeroval do Michaloviec.

Vodič autobusu už stretu nedokázal zabrániť a muž pri zrážke utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Na zistenie požitia alkoholických nápojov vodiča autobusu podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. To, či alkoholické nápoje použil nebohý muž, zistí pitva. Predbežná škoda bola vyčíslená na 1500 eur.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac k témam: dopravná nehoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Muž náhle vošiel mimo priechodu na cestu, vodič autobusu nedokázal zrážke zabrániť © SITA Všetky práva vyhradené.