Foto: Colníci si posvietili na prepravovaný tovar, služobný pes v aute našiel aj pervitín

0
230

21.10.2019 (Webnoviny.sk) – Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Žilina vykonali počas tohto roka už stovky kontrol zameraných na prepravovaný tovar. Pri kontrolách si posvietili na osobné aj nákladné vozidlá, autobusy, vlaky, a tiež balíky na pošte, s cieľom zistiť dodržiavanie colných a daňových predpisov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa žilinského Colného úradu Božena Chríbiková, služobné psy v 10 prípadoch objavili aj drogy.

Jeden z prípadov sa stal na Kysuciach. Hliadka kontrolovala vozidlo s českou posádkou. Pôsobili nervózne a krátko nato bol jasný aj dôvod. Služobný pes v aute našiel marihuanu, pervitín aj striekačky, a digitálne váhy.

Pri inej kontrole sa člen posádky zastaveného osobného vozidla pokúsil odhodiť injekčnú striekačku a igelitové vrecúško s bielou kryštalickou látkou do odpadkového koša, ktorý sa nachádzal v blízkosti zaparkovaného auta. Následne sa dal na útek, ale príslušníci finančnej správy ho chytili.

Ďalšie omamné látky odhalili psovodi so služobnými psami pri domových prehliadkach v Žiline, Bytči a Brodne. Bielu kryštalickú látku zacítil pes v plechovej škatuli, v guličke ukrytej v lyžiarskych rukaviciach a sušenú rastlinu zase v kvetináči. Všetky prípady rieši polícia.

Viac k témam: colníci, marihuana, pervitín
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Colníci si posvietili na prepravovaný tovar, služobný pes v aute našiel aj pervitín © SITA Všetky práva vyhradené.