Dubnica nad Váhom vyčlenila pre celoplošné testovanie 19 odberových miest, kopírujú volebné obvody

0
267

27.10.2020 (Webnoviny.sk) – Dubnická radnica vyčlenila na celoplošné testovanie 19 odberových miest. Ako informovala hovorkyňa mesta Veronika Rezáková, odberové miesta budú vytvorené na desiatich stanovištiach a v pondelok ich schválili príslušníci Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Vnútorné priestory škôl zavrhli

Vytvorené odberové miesta čiastočne kopírujú volebné obvody. “Pri určovaní vhodných miest na celoplošné testovanie sme sa prioritne snažili vyhnúť vnútorným priestorom základných a materských škôl, v ktorých aj naďalej prebieha výučba predškolákov či žiakov prvého stupňa, aby sme absolútne vylúčili ich akékoľvek ohrozenie. Prioritne sme preto vyberali telocvične, ktoré sú v tomto období nevyužívané, a rovnako pavilóny, v ktorých neprebieha výučba,” vysvetlil primátor mesta Peter Wolf.

Hneď dve odberové miesta dubnická radnica vytvorila v telocvični Základnej školy s materskou školou P. Demitru, rovnako dve v mestskej športovej hale a ďalšie na zimnom štadióne. Využila aj ponuku Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a jedno z odberných miest bude vo vestibule Strednej odbornej školy technickej, ktorej zriaďovateľom je TSK.

Obyvatelia budú včas informovaní

Všetky dôležité informácie o celoplošnom testovaní chce dubnická samospráva priebežne poskytovať svojim obyvateľom, ktorých by sa na testovaní mohlo zúčastniť až 21-tisíc.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

“Verím, že vďaka precíznej príprave a vzájomnej spolupráci všetkých zainteresovaných strán prebehne všetko bez väčších komplikácií. Obyvateľov mesta vyzývame, aby sledovali všetky komunikačné kanály, kde budeme postupne zverejňovať dôležité informácie,” doplnil primátor.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Dubnica nad Váhom vyčlenila pre celoplošné testovanie 19 odberových miest, kopírujú volebné obvody © SITA Všetky práva vyhradené.