Doma rýchlejšie! Už o pár týždňov bude vodičom odovzdaný 25,2 km úsek R7 Ketelec-Holice

0
182

20.2.2020 (Webnoviny.sk) – Rýchlostná cesta R7 čoskoro umožní obyvateľom obcí južne od Bratislavy tráviť menej času v aute. Súčasť jedného z najväčších infraštruktúrnych projektov našich moderných dejín sa v najbližších týždňoch dostane do užívania verejnosti. Výrazne sa skráti čas dochádzania do Bratislavy, ako aj opačným smerom. Plynulá premávka navyše umožní ušetriť na spotrebe pohonných hmôt. Obyvatelia dotknutých obcí však získajú nielen viac času, aby ho mohli tráviť s blízkymi, ale aj väčší pokoj. Rýchlostná cesta R7 totiž ich obce a obydlia obchádza. Výrazne tak stúpne kvalita života obyvateľov, ktorí doteraz trpeli nadmerným hlukom a prašnosťou z prechádzajúcich vozidiel.

Stavebná fáza rýchlostnej cesty je dnes ukončená. Pracovníci desiatich národností na stavbe odpracovali dokopy približne dva milióny človekohodín. Motoristom bude spočiatku k dispozícii 25,2 km cesty R7 a 4,5 km na D4. Na týchto úsekoch v celkovej dĺžke 29,7 km bolo vybudovaných 22 mostov, päť podjazdov a dve križovatky (Dunajská Lužná a Šamorín). V blízkosti Holíc bol vybudovaný peší prechod, ktorý budú môcť využívať aj cyklisti. Nezabudlo sa ani na zástupcov zvieracej ríše, ktorí budú môcť prekonať R7 pomocou troch ekoduktov. Dnes sa čaká už len na zavŕšenie administratívneho procesu. Po jeho skončení sa môžu na novú cestu presunúť všetci, ktorí chcú regiónom cestovať rýchlo, bezpečne a plynulo.

Informačný servis

Viac k témam: D4R7 Construction, PR, R7, rýchlostná cesta R7
Zdroj: Webnoviny.sk – Doma rýchlejšie! Už o pár týždňov bude vodičom odovzdaný 25,2 km úsek R7 Ketelec-Holice © SITA Všetky práva vyhradené.