Český cyklista zablúdil v slovenských lesoch, policajti ho našli v Hornej Marikovej

0
104

19.3.2020 (Webnoviny.sk) – Úspešnú večernú pátraciu akciu majú za sebou policajti zo Žilinského kraja, keď sa im podarilo nájsť 28-ročného zablúdeného cyklistu z Čiech. Jeho otec prišiel vo večerných hodinách k policajtom na hraničnom priechode Makov a oznámil, že syn sa bicykloval v lesoch na moravskej strane, zablúdil a z mobilného telefónu ešte pred jeho vybitím poslal súradnice, kde sa nachádza.

“Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline udalosť oznámili na operačné stredisko. Operačný dôstojník po prijatí tejto informácie okamžite zorganizoval a skoordinoval policajné hliadky a príslušníkov horskej záchrannej služby. Cyklista sa mal podľa GPS súradníc nachádzať v lesoch obce Horná Mariková. Policajná hliadka ho našla v miestnej časti Udička. Policajti mu poskytli ochranný plášť, ochranné rúško a rukavice a následne zabezpečili aj jeho prevoz na štátnu hranicu, kde ho čakali príbuzní,” uviedla k prípadu krajská žilinská polícia na sociálnej sieti.

Viac k témam: cyklista, pátranie
Zdroj: Webnoviny.sk – Český cyklista zablúdil v slovenských lesoch, policajti ho našli v Hornej Marikovej © SITA Všetky práva vyhradené.