Bývalý funkcionár SIS Beňa spolupracuje pri vyšetrovaní, prokurátor navrhuje dohodu o vine a treste

0
76

30.4.2021 (Webnoviny.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v piatok podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) návrh na schválenie dohody o vine a treste s Borisom Beňom, ktorý je stíhaný pre zločin prijímania úplatku a dva prečiny ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Ako informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová, skutky sa týkajú poskytnutia informácií z prostredia Slovenskej informačnej služby (SIS) neoprávneným osobám a vyžiadania úplatku viacerými osobami od podnikateľského subjektu pre vybavenie odblokovania zablokovaného majetku na Kriminálnom úrade finančnej správy.

Bývalý námestník riaditeľa SIS Boris Beňa bol zadržaný ešte minulý rok v rámci policajnej akcie Judáš. Podľa orgánov činných v trestnom konaní poskytoval neoprávnene informácie napríklad bývalému šéfovi daňových kriminalistov Ľudovítovi Makóovi alebo podnikateľovi Františkovi Böhmovi. Momentálne je v postavení spolupracujúceho obvineného.

Viac k témam: akcia “Judáš”, dohoda o vine a treste, súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý funkcionár SIS Beňa spolupracuje pri vyšetrovaní, prokurátor navrhuje dohodu o vine a treste © SITA Všetky práva vyhradené.