Bezplatná doprava aj trináste dôchodky, Kollár podpísal s dôchodcami memorandum o porozumení

0
91

21.5.2020 (Webnoviny.sk) – Na podpore medzigeneračnej solidarity ako aj na súčasných a budúcich benefitoch pre dôchodcov sa vo štvrtok dohodli podpisom Memoranda o porozumení a vzájomnej spolupráci predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a šéf Jednoty dôchodcov na Slovensku Ján Lipiansky.

Benefity pre seniorov

V memorande sa spomínajú konkrétne benefity, akými sú bezplatné cestovanie seniorov vlakmi a autobusmi, zrušenie doplatkov za lieky, trinásty dôchodok, dotovanie relaxačno-liečebných pobytov seniorov, vydávanie časopisu Tretí vek, kultúrno-spoločenská činnosť a športovo-turistické podujatia dôchodcov.

Jednota dôchodcov sa zaväzuje aktívne zisťovať aktuálne potreby a problémy dôchodcov v súvislosti s mimoriadnou situáciou týkajúcou sa pandémie koronavírusu. Aktívne bude skúmať aj potreby a problémy dôchodcov v dlhodobom horizonte a navrhovať v tejto súvislosti vhodné opatrenia.

Oceňujú zodpovednosť a disciplínu počas pandémie

V preambule memoranda sa okrem iného uvádza, že predseda parlamentu oceňuje zodpovednosť a disciplinovanosť dôchodcov počas pandémie.

Šéf parlamentu chce byť nápomocný pri presadzovaní opatrení, ktoré zmiernia dopad krokov prijatých v čase mimoriadnej situácie. Podľa preambuly predseda parlamentu prejavil záujem o spoluprácu s Jednotou dôchodcov na Slovensku nielen počas pandémie, ale aj počas celého volebného obdobia.

Viac k témam: predseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: Webnoviny.sk – Bezplatná doprava aj trináste dôchodky, Kollár podpísal s dôchodcami memorandum o porozumení © SITA Všetky práva vyhradené.