Živnostníci s odloženými daňami si musia zmeniť trvalý príkaz v banke, môže za to nová suma odvodov

0
556

5.3.2021 (Webnoviny.sk) – Časť samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO), ktoré mali vlani predĺženú lehotu na podanie daňového priznania za rok 2019, si vzhľadom na novú sumu sociálnych odvodov musí zmeniť svoj trvalý príkaz v banke.

Prvý raz totiž zaplatia do Sociálnej poisťovne poistné v novej výške za február do 8. marca tohto roka. Ide o tie SZČO, ktoré počas koronakrízy podali daňové priznanie za rok 2019 v období od apríla do 2. novembra minulého roka. Podrobné informácie o novej sume poistného a ďalších údajoch k platbe im Sociálna poisťovňa zaslala písomne v minulom mesiaci.

Minimálny mesačný vymeriavací základ na platenie poistného na sociálne poistenie pre SZČO v tomto roku dosahuje 546 eur, z čoho poistné predstavuje 180,99 eura. Maximálny mesačný vymeriavací základ na platenie odvodov je na úrovni 7 644 eur a maximálne poistné z toho tvorí 2 533,98 eura.

Viac k témam: daňové priznanie, sociálne odvody, SZČO Samostatne zárobkovo činná osoba
Zdroj: Webnoviny.sk – Živnostníci s odloženými daňami si musia zmeniť trvalý príkaz v banke, môže za to nová suma odvodov © SITA Všetky práva vyhradené.