Železiarne Podbrezová celoplošné testovanie podporujú, ale vlastné odberné miesto nezriadia

0
289

26.10.2020 (Webnoviny.sk) – Železiarne Podbrezová, a. s. sa prispôsobia rozhodnutiu vlády SR, ktoré plne rešpektujú a budú konať v súlade s ním, čo sa týka plánovaného celoštátneho testovania na ochorenie COVID-19. Ako pre agentúru SITA ďalej uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Vladimír Soták, znamená to, že nebudú zriaďovať samostatné testovacie miesto v rámci spoločnosti.

„Celoplošné testovanie považujeme za zmysluplné, pokiaľ výsledky tohto testovania budú využité na ďalšie opatrenia,“ povedal šéf podbrezovských železiarní s tým, že firma žiadne priebežné testovanie zamestnancov nevykonáva.

Viac o téme: Koronavírus

Viac o téme: Celoplošné testovanie

„Výpadky zamestnancov v dôsledku ochorenia COVID-19 sú minimálne a zvládame ich riešiť bez nejakých väčších problémov,“ doplnil Soták.

Železiarne Podbrezová, a. s. sú integrovaným výrobcom ocele a oceľových bezšvíkových rúr so sídlom na strednom Slovensku v obci Podbrezová. Ročnou výrobou sa spoločnosť radí k popredným výrobcom oceľových rúr v Európe. V spoločnosti Železiarne Podbrezová pracuje v súčasnosti viac ako 2 900 zamestnancov a spolu s dcérskymi spoločnosťami takmer 3 800.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Železiarne Podbrezová celoplošné testovanie podporujú, ale vlastné odberné miesto nezriadia © SITA Všetky práva vyhradené.