Webová stránka Sociálnej poisťovne sa teší záujmu verejnosti, Slováci najviac hľadali dve informácie

0
356

20.1.2020 (Webnoviny.sk) – Webový portál Sociálnej poisťovne www.socpoist.sk zaznamenal v minulom roku výrazný medziročný nárast záujmu verejnosti. Informácie o sociálnom poistení si na ňom vlani vyhľadávalo 7,9 milióna návštevníkov. V roku 2018 ich bolo 6,2 milióna, v roku 2017 necelých 5,7 milióna.

Státisíce návštev

Návštevníci portálu si najčastejšie otvárali zoznam dlžníkov Sociálnej poisťovne, ten zaznamenal 1,4 milióna návštev. Poistenci sa potom už tradične v najväčšej miere zaujímali o témy z oblasti dôchodkového poistenia. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

Informácie v časti Dôchodkový vek v rokoch 2019 až 2023 (platné pre tých, ktorí dovŕšili dôchodkový vek do 31. decembra minulého roka) zaregistrovali 508 tisíc návštev.

Ľudia si obľúbili kalkulačky

Užitočné a populárne sú podľa Višvádera aj kalkulačky Sociálnej poisťovne. Kalkulačka na informatívny výpočet dôchodku mala 397 tisíc návštev, kalkulačka na výpočet vianočného príspevku 380 tisíc a kalkulačka na informatívny výpočet dôchodkového veku 295 tisíc návštev.

“Verejnosť často vyhľadávala aj kontakty na pobočky a ústredie Sociálnej poisťovne (524 tisíc) a Informačno-poradenské centrum (466 tisíc),” uviedol hovorca poisťovne. K frekventovaným podľa neho patrili i témy z oblasti nemocenského poistenia a otázky poistného.

Viac k témam: dlhy, dôchodkový vek
Zdroj: Webnoviny.sk – Webová stránka Sociálnej poisťovne sa teší záujmu verejnosti, Slováci najviac hľadali dve informácie © SITA Všetky práva vyhradené.