Tiposu sa darí ešte lepšie ako vlani, do štátneho rozpočtu odvedie o dva milióny eur viac

0
396

10.6.2021 (Webnoviny.sk) – Národná lotériová spoločnosť Tipos za prvé štyri mesiace tohto roka odvedie do štátneho rozpočtu o viac ako 2 milióny eur viac ako za rovnaké obdobie vlaňajška. Ide o sumu takmer 16,4 milióna eur.

Ešte lepšie výsledky

Ako uviedla spoločnosť v tlačovej správe, vďaka opatreniam manažmentu sa jej darí dosahovať ešte lepšie výsledky ako v uplynulom roku, ktorý bol z pohľadu obratu a zisku spoločnosti zatiaľ rekordným.

„Tipos aj vďaka týmto číslam dokazuje, že má skvelú kondíciu, čo nás ako členov manažmentu nesmierne teší,” uviedol podpredseda predstavenstva a výkonný riaditeľ sekcie finančnej a právnej spoločnosti Tipos Oliver Felszeghy.

Biznis sa rozbehol

Čísla za prvé štyri mesiace tohto roka podľa neho naznačujú, že biznis sa rozbehol a v tomto trende chce spoločnosť pokračovať počas celého roka. Ako dodal, uvedené čísla sú pozitívnou správou pre štátny rozpočet.

Firma Tipos je obchodná spoločnosť so 100-percentnou majetkovou účasťou štátu. Slovenská republika je ako akcionár zastúpená Ministerstvom financií SR. Spoločnosť vznikla na prelome rokov 1992 a 1993. V súčasnosti má základné imanie 1,7 mil. eur.

Viac k témam: štátny rozpočet, Tipos
Zdroj: Webnoviny.sk – Tiposu sa darí ešte lepšie ako vlani, do štátneho rozpočtu odvedie o dva milióny eur viac © SITA Všetky práva vyhradené.