Svetové spoločnosti očakávajú ekonomický rast, firmy sa chcú po pandémii zamerať na fúzie a akvizície

0
237

12.9.2021 (Webnoviny.sk) – Šesť z desiatich riaditeľov najväčších svetových spoločností očakáva, že globálna ekonomika bude v najbližších troch rokoch rásť. Také sú závery prieskumu firmy KPMG.

Lídri pritom označili za hlavnú postpandemickú stratégiu svojho rastu fúzie a akvizície ako aj vytváranie strategických aliancií. Okolo 90 percent z nich v prieskume potvrdilo, že v nasledujúcich troch rokoch plánuje realizovať takéto transakcie.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Pandemickú situáciu riaditelia nevnímajú ako krízu, ale potenciál na investície. Väčšina má podľa prieskumu ambície zvýšiť počet svojich zamestnancov, no napriek tomu až 60 percent z nich uprednostňuje investície do technológií pred zvyšovaním kvalifikácie svojej pracovnej sily.

Cestovné obmedzenia a práca na diaľku spôsobili, že mnohým nadnárodným spoločnostiam sa podarilo znížiť svoj negatívny vplyv na životné prostredie. V trende udržateľnosti chcú pokračovať, asi tretina do nej plánuje investovať viac ako 10 percent tržieb.

KPMG je globálna sieť firiem poskytujúcich služby v oblasti auditu, daní a poradenstva. Pôsobí v 146 krajinách a jej členské firmy zamestnávajú vyše 227 000 ľudí. KPMG Slovensko pôsobí od roku 1991. V súčasnosti zamestnáva viac ako 300 ľudí a má 12 partnerov.

Poskytuje širokú škálu audítorských, daňových, právnych a poradenských služieb mnohým domácim i zahraničným spoločnostiam a asistuje pri významných transakciách vo väčšine hospodárskych odvetví.

Viac k témam: akvizícia, Ekonomické dopady koronavírusu, firmy, investície, podnikatelia, prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Svetové spoločnosti očakávajú ekonomický rast, firmy sa chcú po pandémii zamerať na fúzie a akvizície © SITA Všetky práva vyhradené.