Štát ide zachraňovať cestovné kancelárie a ich klientov, vláda čoskoro predstaví opatrenia

0
376

9.4.2020 (Webnoviny.sk) – Štát by mal v najbližších dňoch predstaviť konkrétne opatrenia na záchranu cestovných kancelárií a ochranu klientov. Pred štvrtkovým rokovaním vlády to uviedol minister dopravy Andrej Doležal.

Ako dodal, pracujú na nich spoločne s Ministerstvom hospodárstva SR, poznajú ich podobu, no zatiaľ ich nechcel presne konkretizovať.

“Ide nám o tom, aby nepadli cestovky a klienti neprišli o svoje peniaze. Máme tú formu, ale nechcem o tom hovoriť,” povedal minister.

Zároveň informoval o podobe programového vyhlásenia vlády za oblasť dopravy. Jeho prioritami budú výstavba nájomných bytov a pokračovanie vo výstavbe strategickej infraštruktúry štátu.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

Pre rezort dopravy je aktuálne dôležitá aj téma mýtneho tendra. Doležal uistil, že kroky nového vedenia Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) budú viesť k auditu súčasnej situácie v NDS a k príprave nového mýtneho tendra.

“Chceme veľmi úzko spolupracovať s Ministerstvo financií SR, aby bol nový tender nastavený optimálne,” vyhlásil minister.

Viac k témam: cestovné kancelárie, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Štát ide zachraňovať cestovné kancelárie a ich klientov, vláda čoskoro predstaví opatrenia © SITA Všetky práva vyhradené.