Spustenie zimnej sezóny kvituje aj Slovakia Travel, na slovenské vleky pozýva tiež Vlhová

0
435

9.12.2021 (Webnoviny.sk) – Organizácia na podporu cestovného ruchu Slovakia Travel podporuje najnovšie rozhodnutie vlády, ktorá aj po výzve organizácií cestovného ruchu uvoľnila podmienky aj v tomto odvetví.

Dovolenka na Slovensku s plusmi

Bez úpravy pandemických opatrení aj v oblasti cestovného ruchu by bola začínajúca sa zimná sezóna viac ako ohrozená. Ako inštitúcia vo štvrtok informovala, aj Slovensko sa po novom zaradí ku krajinám, ktoré popri boji s pandémiou zároveň chcú ochrániť ekonomiku a pracovné miesta v cestovnom ruchu.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„Vítame, že vláda pri úprave opatrení vypočula aj hlas cestovného ruchu. Musíme vydržať súčasné opatrenia a verím, že vďaka našej zodpovednosti budeme môcť v novom roku rozšíriť možnosti trávenia bezpečnej dovolenky, pretože dovolenka na Slovensku má veľa plusov,“ uviedol generálny riaditeľ Slovakia Travel Václav Mika.

Očakávajú aj cudzincov

Od soboty 11. decembra by mali byť pre očkovaných a ľudí s prekonaním choroby COVID-19 otvorené zjazdovky, vleky a lanovky. Od 25. decembra budú pre túto skupinu ľudí sprístupnené aj ubytovacie zariadenia pre domácich a zahraničných hostí.

Zimná sezóna sa tak podľa Slovakia Travel čiastočne rozbehne a nové podmienky otvárajú cestu na Slovensko aj hosťom zo zahraničia, najmä z Česka, Poľska a Maďarska. Slovakia Travel preto rozbieha práve v Česku v spolupráci s lyžiarkou Petrou Vlhovou kampaň, ktorá pozýva našich najbližších susedov na zimnú dovolenku na Slovensku.

Viac k témam: Bezpečnostné opatrenia, Cestovný ruch, Ekonomické dopady koronavírusu, Turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Spustenie zimnej sezóny kvituje aj Slovakia Travel, na slovenské vleky pozýva tiež Vlhová © SITA Všetky práva vyhradené.