Spoločnosť TMR prepustila len časť z avizovaného počtu ľudí, hľadala dokonca nových zamestnancov

0
207

18.7.2021 (Webnoviny.sk) – Hoci najväčší prevádzkovateľ lyžiarskych stredísk na Slovensku, spoločnosť Tatry mountain resorts, v úvode roka avizoval prepustenie 180 zamestnancov, nakoniec prepustil len časť z nich.

Informoval o tom agentúru SITA komunikačný manažér spoločnosti Marián Galajda, pričom presný počet prepustených nekonkretizoval. Potvrdil však problém pri hľadaní zamestnancov v cestovnom ruchu.

Prepustili len časť

Spoločnosť, ktorá pôsobí v štyroch krajinách Európy, informovala v závere januára tohto roka o zámere prepustiť 260 zamestnancov. Reagovala tak na pre pandémiu zatvorené prevádzky a zložitú situáciu v cestovnom ruchu.

Viac o téme: Koronavírus

V slovenských prevádzkach sa prepúšťanie malo dotknúť 180 zamestnancov v horských strediskách, akvaparku a manažmente.

Prepustili sme len časť z avizovaného počtu zamestnancov. U ďalších nedošlo k naplneniu výpovedí a ostali naďalej v spoločnosti,“ priblížil v skratke Galajda. Spoločnosť hľadala aj nových zamestnancov, predovšetkým na rôzne pozície v hoteloch a gastronomických prevádzkach.

Náročné hľadanie zamestnancov

Aj spoločnosť TMR tvrdí, že nájsť zamestnancov do služieb v cestovnom ruchu vôbec nie je jednoduché.

Cestovný ruch bol jedným z najviac pandémiou zasiahnutých odvetví. Ak spočítame uzatváranie prevádzok, neskorú alebo len minimálnu štátnu pomoc subjektom cestovného ruchu, stal sa cestovný ruch málo dôveryhodným odvetvím a trh práce v ňom sa úplne rozbil,“ zbilancoval Galajda. Podľa jeho slov ľudia opúšťajú cestovný ruch a mieria do stabilnejších sektorov.

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a. s., pôsobí v oblasti cestovného ruchu v strednej a východnej Európe. Vlastní a prevádzkuje horské strediská, zábavné parky, golfové rezorty, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely.

Viac k témam: cestovný ruch, hromadné prepúšťanie, lyžiarske strediská, nábor zamestnancov, Pandémia, TMR Tatry mountain resorts
Zdroj: Webnoviny.sk – Spoločnosť TMR prepustila len časť z avizovaného počtu ľudí, hľadala dokonca nových zamestnancov © SITA Všetky práva vyhradené.