Spoločnosť Microsoft prepustí 10-tisíc zamestnancov, podobne ako Amazon a Meta

0
99

18.1.2023 (Webnoviny.sk) – Americká softvérová spoločnosť Microsoft zruší 10-tisíc pracovných pozícií. Týkať sa to bude piatich percent globálnej pracovnej sily spoločnosti, pričom ju odstupné a náklady na reorganizáciu vyjdú 1,2 miliardy dolárov. Informuje o tom spravodajský portál BBC, ktorý pripomína, že redukciu pracovných miest v uplynulých týždňoch ohlásili stovky technologických firiem, vrátane gigantov ako Amazon či Meta.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Satya Nadella sa vyjadril, že zatiaľ čo výdavky zákazníkov počas pandémie ochorenia COVID-19 rástli, viacerí sa teraz rozhodli „obozretne“. Microsoft však podľa jeho slov bude pokračovať v prijímaní nových zamestnancov v kľúčových oblastiach.

Podobne ako iné technologické spoločnosti, aj podnikanie Microsoftu počas pandémie zaznamenalo rozmach, ktorý poháňal nárast práce na diaľku a iných online aktivít. V období od júna 2021 do júna 2022 pracovná sila spoločnosti narástla o zhruba 40-tisíc miest. Vlani v júni firma informovala, že má zhruba 221-tisíc zamestnancov na plný úväzok, z toho 99-tisíc mimo Spojených štátov. Keď sa obchod v minulom roku spomalil, firma začala redukovať pracovné miesta.

Viac k témam: Hromadné prepúšťanie, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Spoločnosť Microsoft prepustí 10-tisíc zamestnancov, podobne ako Amazon a Meta © SITA Všetky práva vyhradené.