Spojené štáty údajne plánujú povoliť dodávky niektorých technológií pre čínsku firmu Huawei

0
458

10.10.2019 (Webnoviny.sk) – Administratíva prezidenta USA plánuje vydanie licencií pre americké firmy na dodávky “tovarov, ktoré nie sú citlivé“, pre čínsky technologický gigant Huawei.

Považuje sa to za krok, ktorý by mohol pomôcť zmierniť napätie pred americko-čínskymi rokovaniami o obchode. Informoval o tom denník New York Times.

Povolenie na predaj čipov

Podľa denníka prezident USA Donald Trump schválil začatie procesu vydania licencií minulý týždeň. New York Times citoval nemenovaných ľudí oboznámených s problematikou, ale neuviedol, ktorých technológií by sa to mohlo týkať.

Sankcie, ktoré USA prijali v máji, žiadajú, aby americkí predajcovia mali vládne povolenie na predaj čipov a ďalších technológií pre firmu Huawei Technologies Ltd., ktorá je jedným z najväčších globálnych výrobcov smartfónov a zariadení pre telekomunikačné siete.

Ukončenie obchodnej vojny

Správa o zmiernení sankcií prichádza krátko predtým, ako sa americkí a čínski vyjednávači majú vo štvrtok stretnúť vo Washingtone na 13. kole rokovaní, ktorých cieľom je ukončenie obchodnej vojny.

Spoločnosť Huawei uviedla, že strata prístupu k americkým komponentom a podporenej technológii ohrozuje predaj jej smartfónov. Na druhej strane, americkí dodávatelia čipov a iných technológií hovoria, že sa im tržby znížia o miliardy dolárov.

Viac k témam: Čína, obchodná vojna, sankcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Spojené štáty údajne plánujú povoliť dodávky niektorých technológií pre čínsku firmu Huawei © SITA Všetky práva vyhradené.