Sociálna poisťovňa sprísňuje režim fungovania vo svojich pobočkách, klientom odporúča internet

0
253

8.10.2020 (Webnoviny.sk) – Viaceré pobočky Sociálnej poisťovne sa počas tohto týždňa pre šírenie pandémie koronavírusu ocitli v oranžovom alebo v červenom režime fungovania. Sociálna poisťovňa preto upozorňuje klientov, aby si pred prípadnou plánovanou návštevou svojej pobočky preverili, v akom režime funguje.

Situácia sa mení každý deň a aktuálnu informáciu o fungovaní pobočiek vždy nájdu na webovej stránke SP v časti Covid semafor pre fungovanie pobočiek. Poisťovňa o tom informuje v tlačovej správe.

Pobočku fungujú v sprísnenom režime

K 9. októbru tohto roka sú v oranžovom režime zaradené pobočky Bratislava (vrátane vysunutých pracovísk Bratislava IV, Bratislava V, pracovisko ESO v Klientskom centre, Pezinok, Malacky, Senec), Senica (aj pracovisko Holíč), Michalovce, Vranov nad Topľou a Čadca.

V červenom režime sú pobočky Bardejov, Prievidza, Trebišov, Martin, Dunajská Streda, Dolný Kubín a pracoviská SP v Tvrdošíne a Námestove. Vysunuté pracoviská v Štúrove a v Stropkove sú aktuálne zatvorené.

Pobočky a pracoviská poisťovne, ktoré sú mimo zeleného (štandardného) režimu – čiže „oranžové“ a „červené“ pobočky – majú sprísnený režim fungovania a výrazne obmedzený osobný kontakt s klientom.

Klientom odporúča elektronický kontakt

Sociálna poisťovňa preto odporúča, aby klienti využívali predovšetkým elektronický kontakt – zasielali z webovej stránky Sociálnej poisťovne dostupné elektronické formuláre najmä pri žiadostiach o ošetrovné, používali svoju e-schránku, prípadne kontaktovali pobočky poisťovne e-mailom alebo telefonicky.

“V nevyhnutných prípadoch môžu využiť zaslanie poštou alebo vhodenie zásielky do schránky umiestnenej pri vstupe do pobočky. Pre otázky a poradenstvo majú klienti k dispozícii aj Formulár pre otázky a Informačno-poradenské centrum SP,” dodala poisťovňa

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Sociálna poisťovňa sprísňuje režim fungovania vo svojich pobočkách, klientom odporúča internet © SITA Všetky práva vyhradené.