Slováci počas koronakrízy spotrebovali viac teplej vody, ale zvýšených nákladov sa nemusia obávať

0
314

31.5.2020 (Webnoviny.sk) – Počas karanténnych opatrení trávili Slováci väčšinu času doma, čo sa odrazilo aj na spotrebe teplej vody. Za zvýšenou spotrebou teplej vody môžeme podľa teplárov hľadať častejšie umývanie rúk, častejšie varenie a umývanie riadu, ako aj častejšie upratovanie.

Slovenský zväz výrobcov tepla odhaduje, že jedným z dôvodov zvýšenia spotreby teplej vody mohli byť aj veľkonočné sviatky. Tie tento rok strávili Slováci doma, keďže bol obmedzený pohyb.

Teplári nateraz odhadujú, že sa v domácnostiach v týchto mesiacoch zvýšila spotreba teplej vody v priemere o 8 %. Podľa výrobcov tepla sa však domácnosti nemusia obávať zvýšených nákladov.

„Napriek tomu, že v marci a apríli vzrástla spotreba teplej vody, z pohľadu celého roka to nebude mať významný dopad na celkové náklady. Okrem toho počas týchto mesiacov bolo mimoriadne teplé počasie a v bytoch sa menej kúrilo, a tak sa odberatelia nemusia obávať zvýšených nákladov,“ dodal Slovenský zväz výrobcov tepla.

Viac k témam: energie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci počas koronakrízy spotrebovali viac teplej vody, ale zvýšených nákladov sa nemusia obávať © SITA Všetky práva vyhradené.