Prokuratúra obžalovala v emisnom škandále exšéfa Audi, údajne vedel o manipulácii s autami

0
539

31.7.2019 (Webnoviny.sk) – Nemecká prokuratúra obžalovala bývalého šéfa automobilky Audi Ruperta Stadlera z podvodu v súvislosti s predajom dieselových áut so softvérom, ktorý umožňoval podvádzanie pri emisných testoch.

Mníchovská prokuratúra v stredu informovala, že obžalovala aj ďalšie tri osoby z firmy Audi, ktorá je divíziou luxusných vozidiel skupiny Volkswagen.

Troch ľudí, ktorých mená nezverejnili, obžalovali z vývoja motorov pre modely Audi, Volkswagen a Porsche, ktoré mali softvér umožňujúci lepšie fungovanie kontroly emisií počas testov ako v reálnej premávke.

Bývalý šéf Audi čelí obžalobe, že vedel o manipulácii v automobiloch Audi a Volkswagen, ale ich predaj napriek tomu pokračoval. Automobilka Volkswagen v roku 2015 priznala klamanie pri emisných testoch a na pokutách a v rámci urovnania zaplatila miliardy eur. Dvoch manažérov Volkswagenu v USA odsúdili na trest odňatia slobody.

Viac k témam: emisný škandál, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokuratúra obžalovala v emisnom škandále exšéfa Audi, údajne vedel o manipulácii s autami © SITA Všetky práva vyhradené.