Predaj starších domov v Spojených štátoch amerických stúpol na najvyššiu úroveň od roku 2006

0
279

22.10.2020 (Webnoviny.sk) – Predaj starších domov na trhu USA v septembri posilnil o 9,4 percenta. Znamená to, že vysoká aktivita na trhu obytných nehnuteľností naďalej trvá napriek pandémii koronavírusu. Informovalo o tom vo štvrtok americké Národné združenie obchodníkov s nehnuteľnosťami (NAR).

Predaj starších domov v krajine sa minulý mesiac zvýšil na sezónne upravenú ročnú mieru 6,54 milióna bytových jednotiek. Išlo o najvyššiu úroveň od februára 2006, kedy kulminovala predošlá bublina na trhu nehnuteľností.

Mediánová predajná cena domu v USA sa podľa NAR medziročne zvýšila o 15 percent na 311 800 dolárov. Hlavný dôvodom zdraženia je nedostatočná ponuka starších domov na predaj.

September je zvyčajne mesiacom, počas ktorého sa nákup domov v USA spomaľuje. Avšak, v dôsledku pandémie sa predaj domov, ktorý sa realizuje na jar, o niekoľko mesiacov omeškal.

Viac k témam: nehnuteľnosti
Zdroj: Webnoviny.sk – Predaj starších domov v Spojených štátoch amerických stúpol na najvyššiu úroveň od roku 2006 © SITA Všetky práva vyhradené.