Právnická firma zastupujúca viacero celebrít prišla o citlivé dáta, za ich vrátenie má zaplatiť

0
314

13.5.2020 (Webnoviny.sk) – Hekeri zaútočili na právnickú firmu, ktorá zastupuje viacero známych osobností, akými sú Rod Stewart, Madonna, Robert De Niro či Lil Nas X. Páchatelia uviedli, že sa im podarilo získať 756 gigabajtov dát firmy Grubman Shire Meiselas & Sacks.

K dispozícii údajne majú aj osobné informácie a zmluvy s klientmi. Za odovzdanie dát žiadajú bližšie nešpecifikovanú sumu.

Newyorská spoločnosť už informovala svojich klientov a v súčasnosti spolupracuje s expertmi na kybernetickú bezpečnosť.“Môžeme potvrdiť, že sme sa stali obeťami kybernetického útoku,” dodali vo vyhlásení.

Medzi ďalšie celebrity, ktoré už využili alebo využívajú služby firmy, patria Elton John, Barbra Streisand, Barry Manilow, Lady Gaga, The Weeknd, U2, Drake, Andrew Lloyd Webber, Priyanka Chopra, Sofía Vergara, LeBron James alebo Mike Tyson.

Hekeri, známi pod menami REvil alebo Sodinokibi, v januári napadli spoločnosť Travelex, pričom použili ransomware. Škodlivý softvér šifruje údaje až kým páchatelia nedostanú požadované peniaze.

Spoločnosť zameraná na kybernetickú bezpečnosť Emsisoft uviedla, že hekeri zverejnili zmluvu s Madonnou týkajúcu sa jej svetového turné z rokov 2019 – 2020. Takisto zverejnili fotografiu priečinkov označených menami poškodených klientov.

Viac k témam: hackeri, kybernetický útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Právnická firma zastupujúca viacero celebrít prišla o citlivé dáta, za ich vrátenie má zaplatiť © SITA Všetky práva vyhradené.