Podľa čoho si vyberať virtuálne sídlo?

0
937
budova virtualneho sidla

Počet virtuálnych sídiel v posledných rokoch rapídne narastá. Od tých lacnejších prevádzkovaných v prenajatých bytoch až po drahšie profesionálne sídla v hlavných mestách. No a keďže o benefitoch i mýtoch virtuálneho sídla sme už písali, aktuálne sme sa pre vás rozhodli pripraviť článok o tom, podľa čoho si vybrať to pravé. Dlhodobá spokojnosť našich zákazníkov je pre nás kľúčová, preto sme sa rozhodli ponúknuť nasledovný 5-bodový mininávod, ako na to, aby ste toto rozhodnutie neoľutovali.

Reprezentatívna adresa

Pri výbere vášho virtuálneho sídla spraví v prvom dojme omnoho viac, ako si viete predstaviť. Okrajové časti mesta, ulice známe svojou kriminalitou alebo prímestské časti nie sú práve najideálnejšou lokalitou pre vaše podnikanie. Ďalším dôležitým kritériom je výzor budovy. Rozpadnuté a plesnivé budovy sú podobne ako nie príliš lukratívna adresa krokom vedľa. Svoju pozornosť by ste teda mali sústrediť na novostavby, prípadne zrekonštruované historické budovy, ktoré pôsobia reprezentatívne.  

Deň otvorených dverí

S predchádzajúcim bodom veľmi úzko súvisí aj návšteva vášho budúceho virtuálneho sídla. Presvedčte sa na vlastné oči, že nekupujete „mačku vo vreci“. Dohodnite si vašu konzultáciu a navštívte priestory vybraného virtuálneho sídla. Majiteľ daného miesta by mal byť ochotný osobne sa s vami stretnúť a odprezentovať jeho priestory v najlepšom svetle. Ak sa majiteľ osobnému stretnutiu vyhýba, pravdepodobne niečo skrýva. 

budova1-1024x536 Podľa čoho si vyberať virtuálne sídlo?

Virtuálne sídlo ako kancelársky priestor

V dnešnej dobe veľkého rozmachu virtuálnych sídiel sa nájde nie jeden špekulant, ktorý sídlo ponúka v rámci lacnejšej verzie vo súkromnom byte. Nebolo by na tom nič zlé, akurát sa nám tu stráca celková idea virtuálneho sídla s reprezentatívnou lokalitou zaručujúcou jeho lukratívnosť a dôveryhodnosť. Preto je omnoho rozumnejšie mať virtuálne sídlo na reprezentatívnej adrese a možnosťou prenájmu zasadačky, no 5-násobne menšími poplatkami ako v prípade prenájmu klasickej kancelárie.

100 % administratíva

Je štandardom, že medzi službami virtuálneho sídla sú ponúknuté aj doplnkové služby, typu správa, preberanie, notifikácie a odovzdávanie doručenej pošty. Pri výbere virtuálneho sídla by ste sa preto mali presvedčiť, či má vaše virtuálneho sídlo vyhradeného zamestnanca špeciálne na administratívne účely.

2v1: Založenie spoločnosti a virtuálne sídlo

Ďalšou výhodou a dôležitým benefitom virtuálneho sídla je zabezpečenie korporátnej agendy, teda zakladania firmy spolu so zápisom do obchodného registra. Tieto balíky zvyknú byť cenovo výhodnejšie ako zakladanie firmy a virtuálneho sídla separátne.