Počet poberateľov dávky v nezamestnanosti je na Slovensku najvyšší za posledných 16 rokov

0
394

18.9.2020 (Webnoviny.sk) – Dávku v nezamestnanosti dostáva na Slovensku čoraz viac ľudí. Za august túto dávku Sociálna poisťovňa vyplatila takmer 72,6-tisíca nezamestnaným. Za júl pritom dostalo dávku v nezamestnanosti 69-tisíc nezamestnaných a za jún ich bolo 64,1-tisíca.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Počet poistencov, ktorí mesačne dostávajú túto dávku, kontinuálne rastie od apríla tohto roka. Za apríl pritom nezamestnaneckú dávku dostalo 38-tisíc ľudí. “Aktuálne Sociálna poisťovňa vypláca dávku v nezamestnanosti najvyššiemu počtu poistencov za uplynulých šestnásť rokov, od polovice roku 2004,” uviedol v tlačovej správe hovorca poisťovne Peter Višváder.

Nárast počtu poistencov s dávkou v nezamestnanosti je zreteľný aj pri porovnaní rovnakého obdobia v predošlých rokoch. V auguste minulého roka využilo podporu v nezamestnanosti 37,4-tisíca poistencov a rok predtým 34,5-tisíca poistencov. Oproti tomu Sociálna poisťovňa v súčasnosti vypláca dávku v nezamestnanosti približne dvojnásobnému počtu poistencov.

Viac k témam: dávka v nezamestnanosti, nezamestnanosť v SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet poberateľov dávky v nezamestnanosti je na Slovensku najvyšší za posledných 16 rokov © SITA Všetky práva vyhradené.