Nitriansky Jaguar spustil druhé kolo testovania, pripravených je päťtisíc antigénových testov

0
224

14.1.2021 (Webnoviny.sk) – V nitrianskom Jaguar Land Rover dnes ráno začalo druhé kolo testovania zamestnancov automobilky a jej dodávateľov. Celkovo je pripravených 5 000 antigénových testov.

Viac o téme: Koronavírus

Testovacie miesta sa podľa zverejnených informácií zatvoria dnes o siedmej večer a zajtra sa bude opäť pokračovať až do pol jedenástej večer.

Kontrola negatívnych testov pri vstupe

“Prevádzka závodu naďalej prebieha za prísnych protipandemických opatrení. Od pondelka je vykonávaná kontrola negatívnych výsledkov testov pri vstupe do závodu a oddnes sa začala testovať aj aplikácia TrustOne,” doplnila spoločnosť.

Testovanie na COVID-19 sa vo fabrike uskutočnilo aj 7. a 8. januára. Celkovo Jaguar Land Rover otestoval 4 368 svojich zamestnancov a pracovníkov dodávateľských spoločností, zaznamenal pritom 78 pozitívnych prípadov.

Tri kolá plošného testovanie v okrese

Celý Nitriansky okres sa rozhodol pre nepriaznivú epidemickú situáciu zrealizovať tri kolá plošného testovania na COVID-19. V prvom otestovali 95 558 ľudí.

Jednotlivé odberné tímy zaznamenali spolu 2 329 pozitívnych testov, miera pozitivity tak dosiahla hodnotu 2,44 percenta. Ďalšie dve kolá testovania sú naplánované v týždňových odstupoch.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Pandémia, testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Nitriansky Jaguar spustil druhé kolo testovania, pripravených je päťtisíc antigénových testov © SITA Všetky práva vyhradené.