Nissan podal žalobu na bývalého šéfa, od Carlosa Ghosna žiadajú astronomické odškodné

0
340

12.2.2020 (Webnoviny.sk) – Japonská automobilka Nissan podala na súde v Jokohame žalobu voči svojmu bývalému šéfovi Carlosovi Ghosnovi, ktorou chce dosiahnuť, aby jej zaplatil odškodné v sume 90 mil. USD. Firma uviedla, že sa snaží získať kompenzáciu za “významnú časť peňažných škôd, ktoré jej spôsobil jej bývalý generálny riaditeľ”. Informuje o tom portál bbc.com.

Ghosn je v súčasnosti v Libanone, kam ušiel po tom, ako ho v Japonsku na kauciu prepustili z väzby. V Japonsku je obvinený zo zneužitia financií. Automobilka Nissan predpokladá, že suma odškodného, ktorú žiada, “sa v budúcnosti zvýši”.

Bude totiž chcieť aj náhradu pokút, ktoré očakáva zo strany regulátorov pre údajne zneužitie financií jej bývalým šéfom. Ghosna v Japonsku obvinili pre údajné podhodnotenie ročného platu a zneužitia firemných fondov. Ghosn bol do svojho zatknutia v novembri 2018 jedným z najvplyvnejších predstaviteľov globálneho automobilového odvetvia.

(1 EUR = 1,0901 USD)

Viac k témam: odškodné, žaloba
Zdroj: Webnoviny.sk – Nissan podal žalobu na bývalého šéfa, od Carlosa Ghosna žiadajú astronomické odškodné © SITA Všetky práva vyhradené.