Nancy Pelosiová varuje Európu pred čínskou firmou Huawei, jej mobily vraj majú „zadné vrátka“

0
401

14.2.2020 (Webnoviny.sk) – Predsedníčka Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Nancy Pelosiová v piatok vystríhala predovšetkým európske krajiny, aby nedovolili preniknúť na svoj trh čínskej telekomunikačnej spoločnosti Huawei.

Americkí odborníci nedávno oznámili, že našli v mobilných telefónoch jej výroby takzvané “zadné vrátka”, ktorými sa odosielajú údaje o ich používaní a ktorými Čína dokáže špehovať pravdepodobne akúkoľvek činnosť používateľa na mobile. Čína tieto obvinenia popiera, americkí experti sú však v tejto otázke zajedno.

Čína sa snaží vyvážať svoju digitálnu autokraciu prostredníctvom svojho telekomunikačného giganta Huawei. Jednotlivé štáty by sa však nemali vzdať svojej telekomunikačnej infraštruktúry a darovať ju Číne len preto, že je to pre ne finančne výhodné,” povedala v piatok Pelosiová na Mníchovskej konferencii, podujatí, na ktorom sa každý rok stretáva svetová špička odborníkov z oblasti zahraničnej politiky a bezpečnosti.

Nesúhlas s celosvetovým rozmachom čínskej firmy Huawei, a predovšetkým s jej snahou ovládnuť mobilné siete novej generácie, známe ako 5G, je jednou z mála tém, v ktorých majú rovnaký názor ako Pelosiovej demokrati, tak aj prezident Donald Trump.

Viac k témam: kybernetická bezpečnosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Nancy Pelosiová varuje Európu pred čínskou firmou Huawei, jej mobily vraj majú „zadné vrátka“ © SITA Všetky práva vyhradené.