Na udržanie pracovných miest vyčlení ministerstvo práce ďalších 25 miliónov eur

0
388

30.4.2020 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) posilní balík peňazí určený na podporu udržania pracovných miest. Rezort práce o tom informoval v tlačovej správe.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

“Peniaze, ktoré boli určené na podporu zamestnávania dlhodobo alebo aj dobrovoľne nezamestnaných s nízkou kvalifikáciou a nedostatkom pracovných skúseností, pôjdu na podporu udržania pracovných miest s garanciou ich udržania,” informuje ministerstvo. Na podporu pracovných miest aj s garanciou ich udržania by sa malo využiť 25 miliónov eur.

Výzva projektu Implementačnej agentúry MPSVR SR bola vyhlásená v roku 2018, v čase pred korona krízou a jej úlohou bola podpora zamestnávania dlhodobo nezamestnaných s nízkou kvalifikáciou a nedostatkom pracovných skúseností.

“Takáto podpora sa v aktuálnej situácii, keď je ohrozených desaťtisíce pracovných miest a kvalifikovaných pracovníkov, nejaví ako efektívna, nakoľko žiadatelia plánovali z celkového balíka podpory vytvoriť menej ako 2-tisíc pracovných miest s ročným odhadom nákladov do výšky 21-tisíc eur, navyše bez garancie udržania pracovného miesta po skončení podpory,” uvádza MPSVR.

Ministerstvo preto rozhodlo o pozastavení druhého kola výzvy a 25 miliónov eur v danej výzve využiť na podporu pracovných miest aj s garanciou ich udržania.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Na udržanie pracovných miest vyčlení ministerstvo práce ďalších 25 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.