Minimalistické šetrenie ČASŤ 3: Zdravie

0
1189
ako usetrit peniaze

Nakupovanie je častokrát veľmi impulzívna činnosť. To však nemusí byť nevyhnutne spojené s potrebou niečo si zadovážiť. Ako sa zbavíte túžby nakupovať a prispejete tak k vášmu zdraviu?

Nájdite si hobby

Nakupujeme, keď sme znudení. Viete, čo tým myslíme! Preto zamestnajte vašu hlavu a radšej si nájdite aktivitu. Takto budete myslieť na iné veci, ako je samotné pokušenie v podobe nakupovania. Skúste začať maľovať, písať poéziu alebo robiť hocičo kreatívne. Pre prípad však odporúčame, aby ste si prečítali náš predošlý článok s tipmi o rozumnom nakupovaní.

abstract-art-architecture-art-2956376-1024x682 Minimalistické šetrenie ČASŤ 3: Zdravie

 

Cvičte doma

Pravidelná návšteva fitka alebo nejakého záujmového krúžku môže byť nákladnejšia, než by ste chceli alebo si mysleli. K vášmu zdraviu však viete prispieť aj omnoho ekonomickejšie a organizačne jednoduchšie, ako práve návštevou zdravej inštitúcie. Ako na to? Skúste si zacvičiť doma alebo jednoducho choďte na bicykel. Prispejete nielen k svojmu zdraviu, ale aj k ochrane životného prostredia.

active-body-exercise-2294354-1024x683 Minimalistické šetrenie ČASŤ 3: Zdravie

Jedzte zdravo a buďte fit!

Aj keď žijete v krajine, kde je zdravotná starostlivosť zadarmo alebo za minimálny poplatok, starajte sa o svoje zdravie. O tom, ako nakupovať jedlo s rozumom a ušetriť zároveň, si prečítate v našom predošlom blogu. Prevencia je najväčším šetričom peňazí. So zdravou stravou a minimálnym cvičením ušetríte mnoho financií na lieky i nervov v preplnených čakárňach u lekára.