Fed by mal podľa Trumpa znížiť úroky napriek uzavretiu prvej časti obchodnej dohody s Čínou

0
361

13.10.2019 (Webnoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump uviedol, že centrálna banka krajiny by mala znížiť úrokové sadzby, hoci USA a Čína uzavreli prvú časť obchodnej dohody.

“Federálny rezervný systém (Fed) by mal zredukovať úroky bez ohľadu na to, aké dobré to je,” povedal šéf Bieleho domu v súvislosti s obchodnou dohodou. “Máme skvelú ekonomiku, ale máme Federálny rezervný systém, ktorý nedrží krok so zvyškom sveta,” vyhlásil Trump. Informuje o tom portál cnbc. com.

Centrálna banka USA v tomto roku úroky znížila už dvakrát, čiastočne pre slabosť globálnej ekonomiky, ktorá je výsledkom prebiehajúcej obchodnej vojny. Federálny rezervný systém má zasadať v závere tohto mesiaca, pričom investori všeobecne očakávajú, že zníži úroky.

Rast americkej ekonomiky sa v tomto roku spomaľuje a podľa mnohých ekonómov je dôvodom obchodná vojna s Čínou. Centrálna banka USA predpovedá, že hrubý domáci produkt krajiny v tomto roku posilní o 2,2 percenta, čiže menej výrazne oproti vlaňajšku, kedy vzrástol o 2,9 percenta.

Viac k témam: americká ekonomika, americký prezident, FED americký Federálny rezervný systém, obchodná dohoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Fed by mal podľa Trumpa znížiť úroky napriek uzavretiu prvej časti obchodnej dohody s Čínou © SITA Všetky práva vyhradené.