Facebook a Instagram znižujú kvalitu videí, množstvo ľudí v karanténe preťažuje internetové siete

0
318

24.3.2020 (Webnoviny.sk) – Facebook a Instagram znížia kvalitu videí v rámci Európy, čím chcú zredukovať zaťaženie poskytovateľov internetu počas pandémie koronavírusu. Množstvo ľudí zostáva v domácej karanténe, čo sa odzrkadlilo aj vo využívaní internetu. Firmy však upozorňujú, že bežný človek si po zavedení obmedzenia nevšimne zásadnú zmenu v kvalite obrazu.

Viac o téme: Koronavírus

Podobný krok oznámili už aj Amazon, Apple TV+ či sieť Disney+, ktorá práve prichádza do Veľkej Británie, Írska, Rakúska, Nemecka, Talianska, Španielska a Švajčiarska. Na základe žiadosti francúzskej vlády tam oddialila spustenie svojej služby do 7. apríla.

Aj YouTube prepne na nižšiu kvalitu videí. Používatelia si však môžu opäť nastaviť vysoké rozlíšenie, ak budú chcieť. Spoločnosť BBC potvrdila, že BBC iPlayer nebude poskytovať videá v 4K.

Ako prvý pristúpil k zníženiu kvality videí Netflix po tom, ako eurokomisár pre vnútorný trh Thierry Breton telefonoval s výkonným riaditeľom spoločnosti Reedom Hastingsom.

Viac k témam: Disney Plus, Koronavírus, video
Zdroj: Webnoviny.sk – Facebook a Instagram znižujú kvalitu videí, množstvo ľudí v karanténe preťažuje internetové siete © SITA Všetky práva vyhradené.