Dôchodcovia rozbiehajú petíciu, okrem iného chcú mimoriadnu valorizáciu aj 14. penziu

0
189

29.7.2022 (Webnoviny.sk) – Jednota dôchodcov Slovenska (JDS) začína zbierať podpisy pod petíciu s viacerými požiadavkami na pomoc seniorom.

JDS požaduje mimoriadnu valorizáciu dôchodkov o osem percent do konca tohto roku, výplatu 14. dôchodku v novembri 2022, zvýšenie štátneho príspevku na rehabilitačno-liečebné pobyty pre seniorov z 50 na 100 eur či nulové doplatky nielen pre najlacnejšie generiká, ale na všetky lieky pre všetkých seniorov. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda JDS Michal Kotian.

JDS chce, aby sa už septembrové rokovanie parlamentu venovalo týmto otázkam. „Verím tomu, že do konca augusta nazbierame tieto podpisy, aby sme ich k septembru mohli odovzdať v Národnej rade SR, aby vedeli, čo vlastne chcú dôchodcovia, čím sa majú zaoberať, aby sa koalícia nezaoberala len problémami v koalícii, ale aj problémami ľudí, ktorí tu žijú,” povedal Kotian.

Ako odznelo na tlačovej konferencii, viac ako 140-tisíc dôchodcov je pod hranicou chudoby, ktorú deklaruje štát.

Viac k témam: 14. dôchodok, Dôchodcovia, Petícia, Valorizácia dôchodkov
Zdroj: Webnoviny.sk – Dôchodcovia rozbiehajú petíciu, okrem iného chcú mimoriadnu valorizáciu aj 14. penziu © SITA Všetky práva vyhradené.