Daimler zaplatí pokutu viac ako 800 miliónov eur, autá údajne nevyhovovali emisným požiadavkám

0
396

24.9.2019 (Webnoviny.sk) – Nemecká prokuratúra uložila automobilke Daimler pokutu 870 mil. eur na základe obvinenia, že firma certifikovala dieselové vozidlá, ktorých emisie nevyhovovali regulačným požiadavkám.

Prokuratúra v Stuttgarte v utorok informovala, že výrobcovi áut Daimler bol udelený postih pre porušenie povinností dohľadu z nedbanlivosti. Automobilka Daimler uviedla, že je “v najlepšom záujme firmy”, aby sa procedúra uzavrela a nebude sa odvolávať.

Daimler sa vyjadril, že zistenia prokuratúry o údajnom zlyhaní firmy, ktoré spôsobilo že časť áut nezodpovedala regulačným požiadavkám od roku 2008, sa v podstate týkajú príkazov nemeckých úradov na zvolávanie áut.

Automobilka uviedla, že aj naďalej má námietky voči týmto príkazom “s cieľom, aby sa záležitosť ujasnila” pre budúce situácie. Daimler dodal, že pokuta nebude mať nijaký dodatočný vplyv na zisk za tretí kvartál.

Viac k témam: automobilka Daimler, emisie
Zdroj: Webnoviny.sk – Daimler zaplatí pokutu viac ako 800 miliónov eur, autá údajne nevyhovovali emisným požiadavkám © SITA Všetky práva vyhradené.