Čínsky vicepremiér hovoril o obchodnej dohode s ministrom financií USA, diskusia bola konštruktívna

0
342

17.11.2019 (Webnoviny.sk) – Čínsky vicepremiér Liou Che telefonicky diskutoval o prvej fáze dohody o obchode medzi USA a Čínou s americkým ministrom financií Stevenom Mnuchinom a splnomocnencom USA pre obchod Robertom Lighthizerom. Podľa čínskych štátnych médií sa rozhovor uskutočnil v sobotu. Čínska štátna tlačová agentúra Sin-Chua uviedla, že obe strany mali “konštruktívnu diskusiu” a dohodli sa, že zostanú v úzkom kontakte. Informuje o tom portál cnbc.com.

Šéf Rady ekonomických poradcov amerického prezidenta Larry Kudlow v piatok povedal, že Washington a Peking sú blízko dohody. “Dostávame sa bližšie,” uviedol Kudlow. “Nálada je pomerne dobrá a to v týchto veciach vždy nie je,” dodal.

Rokovania o obchodných vzťahoch medzi USA a Čínou tento týždeň zostali na mŕtvom bode, keďže Washington tlačí na Peking, aby mu vyšiel viac v ústrety v oblasti ochrany práv duševného vlastníctva a v problematike núteného odovzdávania technológii zahraničných firiem v Číne, povedali pre televíziu CNBC ľudia oboznámení s problematikou. Na druhej strane čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že v záujme ukončenia obchodnej vojny by sa mali zrušiť clá.

Viac k témam: obchodná dohoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Čínsky vicepremiér hovoril o obchodnej dohode s ministrom financií USA, diskusia bola konštruktívna © SITA Všetky práva vyhradené.