Chcete ísť von, ale obávate sa veľkého množstva ľudí? Pomôže vám nová aplikácia

0
310

22.4.2020 (Webnoviny.sk) – Udržiavanie sociálneho odstupu je jedným z mnohých preventívnych opatrení, ktoré majú spomaliť šírenie nového koronavírusu. Ľuďom v tom môže pomôcť aj nová mobilná aplikácia. Crowdless britského startupu Lanterne, ktorý podporuje Európska vesmírna agentúra (ESA), s pomocou satelitných dát a umelej inteligencie identifikuje miesta po celom svete, kde sa zhromažďujú ľudia.

Používa anonymizované zdroje dát

Ak potrebujú používatelia niekam ísť a s pomocou aplikácie zistia, že sa tam nachádza veľa ľudí, môžu tak svoju cestu odložiť na neskôr, na menej rušný čas, alebo navštíviť menej plné miesto.

Viac o téme: Koronavírus

Aplikácia používa existujúce anonymizované zdroje dát, ako sú napríklad Mapy Google a služba Google Miesta, ktoré sledujú pohyb mobilných zariadení. Tieto informácie kombinuje s crowdsourcovanými údajmi, pričom sa používateľa pýta na to, aby potvrdil, či je alebo nie je dané miesto rušné.

Crowdless vytvorili spoluzakladatelia Lanterne Alex Barnes, Yohan Iddawela a Sebastian Mueller, pričom využili zručnosti a znalosti, ktoré získali pri vývoji ich hlavného produktu zameraného na pomoc ľuďom s bezpečným pohybom v konfliktných zónach.

Vytvorenie aplikácie trvalo tri dni

Vytvorenie novej aplikácie im trvalo tri dni a odvtedy si za ostatné štyri týždne prešla šiestimi ďalšími prototypmi. “Dúfame, že Crowdless môže pomôcť ľuďom dodržiavať sociálny odstup efektívnejšie, zostať v bezpečí a zohrať úlohu pri spomalení miery nákazy ochorením COVID-19. Zaviazali sme sa tiež, že zabezpečíme, aby pre každého zostala stopercentne bezplatná,” vyjadril sa Yohan Iddawela.

Aplikácia je dostupná pre zariadenia s operačnými systémami Android a iOS.

Viac k témam: aplikácia, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Chcete ísť von, ale obávate sa veľkého množstva ľudí? Pomôže vám nová aplikácia © SITA Všetky práva vyhradené.