Ceny domov v Británii dosiahli nové maximum, priemerná cena presahuje dvestotisíc libier

0
259

2.9.2020 (Webnoviny.sk) – Ceny obytných domov vo Veľkej Británii sa dostali na nové rekordné maximum, keďže minulý mesiac vzrástli najvýraznejšie od roku 2004.

Podľa údajov hypotekárnej firmy Nationwide domy v krajine v auguste medzimesačne zdraželi o dve percentá a v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka sa ich ceny zvýšili o 3,7 percenta.

Nečakane rýchle zotavenie aktivity

Priemerná cena rodinného domu v krajine je tak na úrovni 224 123 libier (GBP). Informuje o tom portál news.sky.com.

“Ceny domov teraz vymazali straty, ktoré boli zaznamenané v máji a júni, a sú na novom historickom maxime,” povedal hlavný ekonóm spoločnosti Nationwide Robert Gardner.

“Oživenie cien odzrkadľuje nečakane rýchle zotavenie aktivity na trhu s obytnými nehnuteľnosťami po tom, ako sa zmiernili obmedzenia pohybu,” dodal Gardner.

Ďalšie oživenie bude obmedzené

Ekonóm prognostickej firmy EY ITEM Club Howard Archer konštatoval, že ďalšie oživenie aktivity na trhu s obytnými nehnuteľnosťami je možné, ale bude obmedzené.

“EY ITEM Club sa domnieva, že trh s domami sa pravdepodobne dostane pod tlak v záverečných mesiacoch tohto roka a začiatkom roka 2021 pre výrazný rast nezamestnanosti,” uviedol Archer.

Viac k témam: ceny, nehnuteľnosti, reality
Zdroj: Webnoviny.sk – Ceny domov v Británii dosiahli nové maximum, priemerná cena presahuje dvestotisíc libier © SITA Všetky práva vyhradené.