Apple nepresunie výrobu počítačov Mac Pro do Šanghaja, dôvodom je Trumpova výnimka na clá

0
363

24.9.2019 (Webnoviny.sk) – Americká technologická spoločnosť Apple bude naďalej vyrábať počítače Mac Pro v Texase po tom, ako administratíva prezidenta Trumpa schválila žiadosť o výnimku na clá na niektoré komponenty dovážané z Číny.

Tento záväzok odstraňuje neistotu trvajúcu niekoľko mesiacov, počas ktorých firma Apple uvažovala o presune produkcie počítačov Mac Pro z Austinu v Texase. Koncom júna denník Wall Street Journal napísal, že Apple je blízko rozhodnutia presunúť montážnu linku pre Mac Pro do závodu pri Šanghaji.

Spoločnosť Apple však zmenila názor po tom, ako Úrad splnomocnenca USA pre obchod súhlasil s výnimkou z ciel pre komponenty počítača Mac Pro vyrábané v Číne.

“Ďakujeme vláde za podporu umožňujúcu túto príležitosť,” uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ Applu Tim Cook. Apple v súčasnosti v Austine zamestnáva približne 6 tis. ľudí a plánuje vytvoriť ďalších 5 tis. pracovných pozícií v rámci expanzie produkcie ohlásenej vlani, na ktorú vynaloží 1 mld. USD.

(1 EUR = 1,0985 USD)

Viac k témam: clá USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Apple nepresunie výrobu počítačov Mac Pro do Šanghaja, dôvodom je Trumpova výnimka na clá © SITA Všetky práva vyhradené.