Americkej firme Honeywell v Partizánskom klesli objednávky a plánuje prepúšťať zamestnancov

0
582

30.7.2019 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Honeywell Safety Products v Partizánskom, ktorá sa zaoberá výrobou ochranných odevov, obuvi a ďalších ochranných produktov, znižuje počet zamestnancov.

Všetci dobrovoľne prijali podmienky

Podnik, ktorý ku koncu minulého roka zamestnával vyše 540 ľudí, by mali po vzájomnej dohode opustiť zhruba dve desiatky pracovníkov. Podľa šéfa závodu Mareka Kubovčíka ide o reakciu na sezónny pokles objednávok v letnom období a deje sa tak každý rok.

Pripustil však, že tento rok je počet ľudí, ktorí závod opustia, o niečo vyšší. Situácia sa však podľa neho môže už na jeseň otočiť.

„Nevnímam to ako nejaký zásadný rozdiel oproti minulým rokom,“ uviedol pre agentúru SITA Kubovčík v reakcii na počet ľudí, s ktorými sa na ukončení pracovného pomeru tentokrát dohodli. Doplnil však, že nikoho nevyhodili a všetci, ktorí momentálne odchádzajú, prijali dobrovoľne ponúknuté podmienky.

Počet objednávok by mohol stúpnuť

Podľa aktuálnych odhadov by však podľa neho mohli už v septembri či októbri objednávky podniku opäť rásť a je tak možné, že budú zamestnancov opäť potrebovať. „Predpoveď hovorí o tom, že objednávky budú rásť. Je ale predčasné hovoriť, v akých objemoch,“ dodal.

V závode Honeywell Safety Products v Partizánskom sa okrem iného vyrábajú plastové ochranné výrobky, kovové rukavice, textilné a kožené časti ochranných výrobkov, sklo pre ochranné výrobky a obuv.

Spoločnosť, ktorá je súčasťou amerického koncernu Honeywell International, pritom v minulom roku dokázala zvýšiť tržby z predaja vlastných výrobkov až o 46 % na 39,3 mil. eur. Jej čistý zisk však naopak klesol z 5,3 mil. eur v roku 2017 na vlaňajších 1,2 mil. eur.

Viac k témam: prepúšťanie, zamestnanec, zamestnávateľ
Zdroj: Webnoviny.sk – Americkej firme Honeywell v Partizánskom klesli objednávky a plánuje prepúšťať zamestnancov © SITA Všetky práva vyhradené.