4 tipy, ako podporiť našu ekonomiku v aktuálnej dobe

0
650
hlinene rucne robene hrnceky misky a pribory na polici

Koronakríza ovplyvnila nielen jednotlivcov, ale nabúrala plány aj slovenskej a svetovej ekonomike. V tomto momente by sme teda mali hľadať možnosti, ako podporiť domácich lokálnych výrobcov a nakupovať prednostne slovenské produkty. Toto je 4 tipy, ako jednoduchými a malými krokmi podporiť domácu ekonomiku.

Nakupujte online

Bol váš kamenný obchod z bezpečnostných dôvodov dlhú dobu zatvorený? Alebo ho práve nemáte po ruke? Dobrou správou je, že kríza nepriniesla len veľa negatívneho, ale aj pozitívneho. Podnikatelia veľmi rýchlo pochopili, že táto situácia nepotrvá týždeň či dva. A každý pochopil potrebu mať v aktuálnej dobe e-shop. Podporte teda vaše obľúbené značky či reštaurácie práve takýmto spôsobom na diaľku!

Preferujte lokálnych dodávateľov

V posledných rokoch sa už ľudia naučili uprednostňovať skôr kvalitu miesto kvantity. Mnohým nevadí nakupovať drahšie veci za cenu toho, že si na nich budú musieť niekoľko mesiacov sporiť. Hlavne, že budú nakupovať ekologicky, teda udržateľne. V aktuálnej dobe by sme teda našu pozornosť mali preorientovať na lokálnych výrobcov a ich značky. Slovenské.

lokalna-vyroba-1024x536 4 tipy, ako podporiť našu ekonomiku v aktuálnej dobe

Verte, že mnohé z nich sú omnoho kvalitnejšie ako známe a zaužívané obchodné reťazce, ktoré ponúkajú nízku kvalitu za málo peňazí. Dbajte preto o nakupovanie kvalitných potravín od slovenských farmárov a slovenskú slow fashion pred zahraničnou fast fashion.

Využite služby donášky

Ak ste doteraz len posedávali v reštauráciách, prišli ste o pomerne veľa. Dobré a kvalitné jedlo sa totiž dá objednať aj z pohodlia vášho domova. A stojí vás to ešte menej námahy, ako cestovať do obchodu či reštaurácie! Ak ste teda ešte vo fáze opatrnosti pred druhou fázou vírusovej pandémie, podporte vašu obľúbenú reštauráciu či potravinový reťazec donáškou.

Nechajte prepitné

Boli ľudia, ktorí vás obslúžili milí a pozorní? Chutilo vám objednané jedlo? Bola celá vaša online objednávka bezproblémová? Oceňte ich za dobre odvedenú prácu malým finančným príspevkom v podobe prepitného. Teraz je ten najlepší čas podporiť snaživých ľudí, ktorí sa starajú o naše pohodlie.