Agentúra S&P potvrdila rating Hyundai Kia na stupni BBB+ so stabilným výhľadom

0
378

22.1.2020 (Webnoviny.sk) – Medzinárodná ratingová agentúra S&P Global Ratings potvrdila juhokórejskej automobilovej skupine Hyundai Kia dlhodobý emisný rating na stupni BBB+ so stabilným výhľadom.

Geopolitické napätie

Globálny predaj ľahkých vozidiel podľa agentúry v rokoch 2020 a 2021 pravdepodobne nebude rásť, keďže slabá aktivita priemyslu a geopolitické napätie poškodzujú spotrebiteľskú dôveru, hlavne v USA, Číne a Európe.

Avšak S&P očakáva, že obrat hospodárenia skupiny Hyundai Kia, ktorý sa začal vlani, bude v rokoch 2020 a 2021 pokračovať.

Rastúci podiel vozidiel SUV

Zloženie predaja juhokórejských automobiliek by sa podľa agentúry malo naďalej zlepšovať, predovšetkým vďaka rastúcemu podielu vozidiel SUV.

“Predpokladáme, že skupina Hyundai Kia si v najbližších 12 až 18 mesiacoch udrží svoje postavenie na trhu, keďže profituje zo svojej dobrej geografickej diverzity,” uviedla agentúra.

Agresívne iniciatívy redukcie nákladov v celkovej sume 34,5 bil. juhokórejských wonov (KRW) v najbližších piatich rokoch podľa S&P tiež trochu pomôžu pri zotavovaní ziskovosti.

Viac k témam: emisný rating, rating
Zdroj: Webnoviny.sk – Agentúra S&P potvrdila rating Hyundai Kia na stupni BBB+ so stabilným výhľadom © SITA Všetky práva vyhradené.